Noin 20 min + kypsennys 1 - 1,5 tuntia

  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 2 - 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa (400 g)
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 - 2 tl kuivattua basilikaa
  • rouhittua mustapippuria
  • (puolikas liha- tai kasvisliemikuutio)
  • 1 pussi pakastettuja peruna- sipulisuikaleita (750 g)
  • 2 dl ruokakermaa
  • 200 g fetajuustoa

Lämmitä puristetut tai pilkotut valkosipulinkynnet paistinpannulla tilkassa öljyä ja lisää jauheliha, kun pannu on kuuma. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja kaada vesi pannuun. Lisää halutessasi joukkoon vielä puolikas liemikuutio ja sekoita hyvin, kunnes se liukenee joukkoon. Mausta vielä basilikalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Kaada uunivuokaan puolet peruna-sipulisekoituksesta ja jauhelihakastike. Lisää jauhelihan päälle osa fetajuustosta viipaloituna. Lisää loput peruna-sipulisuikaleet ja sen päälle loppu fetajuusto viipaloituna. Kaada lopuksi vuokaan ruokakerma ja kypsennä ruokaa 200 -asteisessa uunissa noin 90 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä hetken ennen tarjoilua.