Noin 40 min

  • 3 broilerinrintafileetä (marinoimatonta tai marinoitua)
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 1 pussi pakastesipulia
  • 1 punainen paprika
  • 2 pussia pakastepinaattia
  • valkosipulinkynsiä (maun mukaan 1 - 10)
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 - 2 rkl tandoorimaustetahnaa (esim. Rajah)
  • 2 - 4 dl ranskankermaa

Raita-kastike

  • 2 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
  • 1 tl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • tuoretta basilikaa tai korianteria (kuivattukin käy)
  • 1 sitruunan mehu

Paloittele rintafileet reiluiksi kuutioiksi (2 * 2 cm) ja paista pannulla. Jos käytät maustamatonta broileria, voit marinoida palat tandooritahnassa (2 rkl) ennen paistamista. Jos käytätä marinoitua broileria, lisää paistamisen aikana vain 1 rkl tandooritahnaa lihoihin.

Kuullota sipuli rasvassa pannulla. Kuutioi paprika ja lisää sipulin joukkoon. Lisää myös pakastepinaatti pannulle. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet ja lisää pannulle. Sekoita joukkoon noin 2 tl tandooritahnaa. Lisää ranskankermaa maun mukaan (ranskankermalla ruoasta tulee pehmeämmän makuista). Lisää broilerinpalat kastikkeeseen ja tarkista maku. Lisää maun mukaan mustapippuria, tandooritahnaa, valkosipulia ja ranskankermaa.

Valmista raitakastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin ja anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.

Tarjoa basmatiriisin ja raita-kastikkeen sekä vaalean leivän kera. Esimerkiksi valkosipulipatonki sopii tämän aterian kanssa hyvin, ja sitä voi kastaa raita-kastikkeeseen.

Vinkki: Valmista lisäkesalaatti ruoalle kuutioimalla kurkkua, tomaattia ja suolakurkkua. Keitä kattilassa kokoon hiukan etikkaa, vettä, sokeria ja suolaa ja lisää kasviskuutioiden päälle. Anna maustua hetken. Salaatin voi myös tarjota ilman etikkakastiketta.